BIOPTRON LJUSTEKNIK
Bioptron Ljusteknik är en medicinsk ljusterapiutrustning med en särskild optisk enhet som avger ljus som påminner om det område av det elektromagnetiska spektrumet som produceras naturligt av solen, men utan UV-strålning.

Den unika Bioptron Ljustekniken

Ljus måste absorberas för att en biologisk respons ska genereras. Förmågan till ljusabsorbation (optiska egenskaper) skiljer sig åt mellan olika vävnader och celler i kroppen, vilket avgör vilka våglängder av ljus som kommer att absorberas för att en given terapeutisk effekt ska genereras.

Varje cell absorberar ljus vid specifika våglängder. Dessutom kan de olika våglängderna påverka olika vävnader och celler i kroppen. Det är därför Bioptron Ljusterapisystem har kombinerat flera basala våglängder i en enhet. I Bioptron-ljus används en kombination av infraröda och synliga våglängder som anses välgörande vid olika typer av problem och skador.

Både synligt och infrarött ljus har visat sig ha flera positiva effekter på cellulär nivå. Det finns ingen ensam verkningsmekanism i Bioptronljuset. Bioptron-ljusets biostimulerande effekter är resultatet av synergi mellan olika mekanismer.

Bioptron - En användarvänlig och effektiv behandling

Bioptron-tekniken används numera i stor omfattning och har blivit accepterad inom medicinen som en användarvänlig, effektiv, icke-farmakologisk medicinsk metod. Under över 20 år av klinisk forskning över hela världen har den visat sig vara till hjälp vid traditionell behandling av akuta och kroniska skador såväl som vid postoperativa skador.